11 Brza vrata

11

Tipovi brzih vrata


Brza industrijska PVC vrata su proizvod namenjen razdvajanju prostora u unutrašnjosti proizvodnih hala, distributivnih centara i sličnih objekata. Zahvaljujući svojim karakteristikama, prevashodno obezbeđuju brzu komunikaciju vozila i osoblja kroz ista.


Brza rolo vrata su ispitana i zadovoljavaju evropsku regulativu EN13241 koji propisuje norme za proizvode iz ove kategorije. Ponosni smo što smo razvili proizvod koji je siguran i bezbedan i koji je ima visoki stepen upotrebljivosti u objektima širokog spektra namene.

 


Rolomatik u ponudi ima tri tipa brzih PVC vrata, a to su Brza rolo vrata, Brza rolo ZIP vrata i Brza skupljajuća vrata. Bilo koji tip vrata da odaberete, dobićete bezbedan, pouzdan i dugotrajan proizvod.

 

Brza rolo vrata


Brza komunikacija kroz vrata se postiže, brzim vertikalnim podizanjem, celokupnog plašta, namotavanjem na doboš iznad vrata, koji je pogonjen posebnim motor-reduktorima koji obezbeđuju brzinu i do 0,8 m/s.

Zastor sve vreme ostaje u bočnim vođicama, i u kontaktu sa četkama, koje obezbeđuju dodatno zaptivanje, paralelno sa tim, solidno očuvanje energije.

Celokupna metalna konstrukcija, napravljena je od pocinkovanog čelika.

Brza PVC vrata, se najčešće instaliraju na zid, tako da svetli otvor prolaza ostane potpuno slobodan za komunikaciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Brza skupljajuća vrata


Brza skupljajuća vrata se razlikuju od prethodna dva tipa po tome što se plašt ne namotava na doboš, već se skuplja ispod gornje ivice otvora.
To se postiže preko pojaseva koji su postavljeni vertikalno po plaštu.
Zbog svoje robustne konstrukcije, ovaj tip brzih PVC vrata je pogodno rešenje za zatvaranje otvora velikih dimenzija.
Ima odličnu otpornost na vetar pa se preporučuje za spoljne delove zgrade.